Sunday, December 25, 2011

UNTUK PENGETAHUAN UMAT ISLAM!!

aku just copy n paste ja article ni.aku harap saudara-saudara islam kt luar sana

baca la yang ni.article ni pun aku dapat dari fb..kepada tuan punya article ni aku 


mintak halalkan apa yang aku nak share dengan umat islam yang lain.






SEMUA BACA NI,, PENTING !!!!! Coba lihat kalender thnn 2012... ... 1 Ramadhan pd 


thn 2012 jatuh pd 20 Juli, yaitu hari Jum'at, jd 3 Agst 2012 b'samaan dgn 15 


Ramadan jg pd hari Jum'at. Sama dgn 1 hadist Nabi muhammad SAW ttg huru-


hara besar yg akn tjadi pd tengah malam,pertengahan bln Ramadhan yaitu pd hari 


Jum'at 15 Ramadhan di bumi ini. ... ... ... ... Huru-hara yg akn mengejutkan semua 


orang yg... sdg tidur... 1 suara yg sangat dahsyat akn kita dgr dr langit, bukan 


kiamat tetapi huru-hara tsb akn mlenyapkn umat manusia d'atas muka bumi ini 


s'bnyk 2/3, yg tinggal hny 1/3 saja. Menurut kajian NASA, pada 21-12-2012 1 


planet yg dikenali planet X akan melintasi bumi. Adakah kita semua ni tergolong


 dlm 1/3 itu..? Adakah peristiwa itu akn tjadi pd 2012..? Hanya ALLAH SWT yg 


Maha Mengetahui.. Yang penting kita perbanyakan ibadah & b'doa agar kita 


termasuk dlm golongan yg dilindungi Allah SWT, jika mati biarlah kita mati dlm 


Islam & beriman.. Apa pun, peristiwa itu pasti akn berlaku mengikut hadist Nabi 


muhammad SAW di bawah: Dari Nur'aim bin Hammad meriwayatkan dgn 


sahabatnya bahwa Rasulullah SAW bersabda: "Bila telah muncul suara di bulan 


Ramadhan, maka akan terjadi huru-hara di bulan itu...". Kami bertanya: "Suara 


apakah, ya Rasulullah..? " Beliau menjawab: "Suara keras di pertengahan bulan 


Ramadhan pada malam Jum'at, akan muncul suara keras yang membangunkan 


orang tidur, menjadikan orang yang berdiri jatuh terduduk, para gadis keluar dari


 pingitannya, pada malam Jum'at di tahun terjadinya banyak gempa. Jika kalian 


telah melaksanakan shalat Subuh pada hari Jum'at, masuklah kalian ke dalam 


rumah kalian, tutuplah pintu-pintunya, sumbatlah lubang-lubangnya, dan 


selimutilah diri kalian, sumbatlah telinga2 kalian Jika kalian merasakan adanya 


suara menggelegar, maka bersujudlah kalian kpd allah SWT. *ini broadcast 


da'wah,dan aku sangat brtrimakasih pd org yg tlah mbuat broadcast 


ini.mengingatkan adlh sbuah kasih trindah* Subhanallah. Sebarkan kepada UMAT 


ISLAM MANUSIA ! ALLAHU AKBAR !







Wednesday, December 14, 2011

PLEASE READ THIS!!

Kalau betul la apa yang aku baca ni,aku betul2 kecewa dengan 50 ahli politik kat bawah ni.aku just copy and paste ja.aku harap semua umat2 islam kat malaysia baca la post ni.

MINTAK2 KEPADA KAWAN2 SEMUA,,,BACA LAAA,,,BUKAN SAJE2 NK POST NIE!!!~~~
DUNIA SUDAH AKHIR ZAMAN.. ALLAHHUAKBAR

Pertubuhan Melayu Murtad telah diluluskan!!

persatuan Melayu Kristian telah SAH ditubuhkan di Malaysia !!
Injil telah dicetak & di edar...
IFC buat RoadshoW besar-besaran sokong kebebasan Beragama...
Bersedialah wahai saudara - saudari ku yang amat disayangi...
BERDOALAH SEMOGA UMAT ISLAM SELAMAT
tolong sebarkan kepada yang cintakan AGAMA ALLAH

(Agama Islam)....
gambar Lina Joy ( belakang sekali ) & Para peguamnya ISLAM DIHINA DI MALAYSIA
Baca sama-sama...

Dunia akhir zaman semakin menakutkan bila
berkait dgn soal akidah. Nak jadi apa dah ni??
Patut laa ada yang kata tak nak ada anak.
Bukan takut nak beranak, tapi takut
ada anak yang terpesong akidah.. baik tak de langsung!!

Mufti Perak, Datuk Harussani Zakaria bangkit dalam isu ini dengan
membuat kenyataan akhbar bahwa umat Islam wajib isytihar perang
terhadap pertubuhan IFC itu dan minta 50 ahli politik Islam yang menurunkan
signature sebagai menyokong penubuhan IFC itu bertaubat kepada Allah swt
kerana dibimbangi aqidah mereka sudah terbatal [3]. Datuk Harussani juga
minta kepada semua penceramah, semua ustaz-ustaz yang mengajar
kuliah-kuliah dan semua khatib-khatib, supaya jangan lupa cakap benda ni
dalam kuliah-kuliah dan di atas mimbar-mimbar Jumaat bahwa pertubuhan
IFC ini adalah musuh Islam di M`sia.

Tuan-tuan tau depa minta apa kat PM?...
Depa send memorandum kepada PM meminta 15 perkara berhubung
dengan Islam supaya dimasukkan dalam perlembagaan Malaysia.
Antaranya:

1) Setiap anak yang baru dilahirkan di Malaysia jangan dikaitkan dengan
mana-mana agama sehinggalah anak itu berusia 18 tahun
- Tu dia tuan-tuan. Ini apa cerita ni? Maknanya, anak-anak kita langsung tidak boleh
dididikkan dengan cara Islam. Kita tak boleh bubuh nama Islam kat
anak-anak. Sampai umur 18 tahun, baru boleh duduk bincang di mahkamah,
tanya kat anak kita, 'Hang nak ikut ugama apa?'...Kalau dia kata nak
jadi hindu, maka jadi hindulah dia. Kita tak boleh nak buat apa sebab dah
digazetkan dalam Perlembagaan Negara.

2) Di dalam dokumen pengenalan mykad dan passport dihapuskan kolum
identiti agama - maknanya, perkataan 'Islam' yang ada kat mykad kita itu,depa
minta di'tiada'kan.

3) Mana-mana orang bukan Islam kalau nak kahwin dengan orang Islam, dia
tidak perlu masuk Islam.

4) Mana-mana orang Islam yang nak kahwin dengan orang bukan Islam,
mestilah dia tukar agama kepada bukan Islam.

5) Sebagaimana kerajaan Malaysia menyalurkan dana kepada masjid-masjid,
begitu juga kerajaan Malaysia mesti menyalurkan dana kepada semua rumah
ibadat orang bukan Islam.

6) Peraturan sekolah yang mengizinkan anak orang Islam menutup aurat
hendaklah dimansuhkan, kerana ia menghina agama bukan Islam.

7) Hapuskan mahkamah syariah kerana ia juga menghina agama-agama lain -
mahkamah syariah kalau takdak, habih la kita tuan-tuan. Walaupun la ni
bukannya perfect, tapi itulah satu-satunya mahkamah yang defence agama
kita. Kalau mahkamah syariah disingkirkan, masalah faraid pusaka, masalah
nikah kahwin, cerai talak apa semua tu macamana?...Kalau tak dak mahkamah
syariah, maknanya, perkahwinan tidak akan berjalan di atas akad nikah,
sebaliknya, perkahwinan akan dibuat secara berdaftar

8) Mana-mana orang bukan Islam yang masuk Islam, semua hartanya
dikembalikan kepada waris yang tidak beragama Islam.

9) Mana-mana pasangan yang bukan Islam, apabila masuk Islam, maka hak
penjagaan anak tidak boleh diberikan kepada mereka.

10) Sebagaimana program-program di radio dan tv yang menerangkan tentang
ajaran Islam dalam bahasa ibunda masing-masing, begitu juga
ajaran-ajaran lain daripada Islam juga perlu diberi ruang.

11) Sepertimana Quran, hendaklah kerajaan Malaysia turut mencetak bible
dalam bahasa Melayu untuk diedarkan di seluruh negara.

12) Apa istimewanya Islam sehingga ditabalkan sebagai agama rasmi di
Malaysia? ...lagi 3 ana tak ingat, anta boleh refer dalam Majalah Millenium
Muslim

Ini dia tuan-tuan, Islam diludah depan mata kita sendiri, so mana
sensitiviti kita terhadap agama kita sendiri?...Datuk Harussani tegur PM
dan 50 ahli politik Islam yang sokong pertubuhan tersebut supaya
dibatalkan pertubuhan itu. Tau 50 orang Islam tu kata apa?...Depa kata kat
Mufti Perak, 'Ni lah kalau dah terlalu tua jadi mufti, tak open minded
langsung!'...Datuk Harussani balas dalam majalah 'Millenium Muslim',
katanya, 'Di atas sikap open-minded rakyat Malaysia yang terlampau lebih,
maka inilah hadiahnya!'...
Ini dia kata-kata seorang ulama di Malaysia. Yang lainnya sunyi sepi termasuklah akhbar-akhbar,
macam ada benda dalam mulut sampai tak boleh nak buka!
-------------------------------------------------------------------------
Kata Al-Imam Ibn Kathir didalam tafsirnya: 'Sepertimana yang Tartar
berhukum dengan berteraskan sistem pemerintahan yang diambil daripada raja
mereka Genghiz Khan yang telah mencipta untuk mereka undang-undang Yasak
yang merupakan sebuah buku menghimpunkan hukum-hakam yang diambil
daripada syariat yang berbagai, iaitu Yahudi, Nasrani, Islam dan lain-lain.

Dalamnya juga banyak hukum-hakam yang diambil daripada fikiran dan hawa
nafsunya semata, lalu dijadikan undang-undang yang diikuti oleh anak
cucunya. Mereka mendahulukannya melebihi kitab Allah dan Sunnah
Rasulullah, sesiapa yang berbuat demkian maka dia adalah kafir dan wajib diperangi
sehingga dia kembali kepada hukum Allah dan Rasulnya dan tidak berhukum
selain daripadanya dalam perkara kecil ataupun besar (rujukan tafsir
al-Quran al-'Azim oleh al-Imam Ibn Kathir jld. 2, m.s. 70. Cetakan Beirut)

Allahua`ala `alam.
27 SEPTEMBER 2007

**SAPA YANG BACA ARTIKAL NIE 'DIWAJIBKAN' POST KEPADA SAUDARA MUSLIM
LAINNYA... KERANA INI SEBAHAGIAN DARI JIHAD... SUPAYA SAUDARA MUSLIM KITA DAPAT
TAHU TENTANG UNSUR-UNSUR MENGHANCURKAN ISLAM

Monday, December 12, 2011

kepada bakal student politeknik sem 1

buku Occupational Safety And Health.Harga ori RM20.00.nk jual RM10.00

buku Statistic.harga ori RM17 aku nak jual RM8(50 sen halal)

buku Fundamental Of Accounting.harga sama cam bku Statistic tadi.

Sunday, December 11, 2011

Tips Belajar Yang Mudah.No Tension2 okey

sekarang nih,ramai yang tak tahu cara belajar yang betul.diorang ingat study sampai lewat2 malam tu bagos sangat ka?malangnya tak la.study sampai lewat2 malam tu boleh memudaratkan korang tahu tak?selain daripada tension,korang boleh megalami pertambahan berat badan tahu tak?benda yang duduk kat dalam bilik air pun boleh keluar tau.meyh cini aku nak kongsi tips2 study yang betul hasil temu ramah aku dengan kawan ayah aku.

1.Jangan study lewat2 malam
study leawt2 malam ni boleh rosakkan otak korang yang cerdik lagi pandai tu tahu tak?otak korang standard sampai pkul 11 malam ja,lepas tu otak korang akan letih and dia akan merengek2 macam budak kecik mintak korang tidor tapi ramai yang tak endahkan permintaan otak ni.kesian dia aku tengok.waktu yang otak korang paling segar ialah pada pukul 4.00-5.00 pagi.disunatkan buat solat sunat tahajjud 2 rakaat bagi orang islam la yang bukan islam tu doa kat tuhan masing2.

2.No maggi,No Caffeine
sama ada korang tahu or tidak segala maggi2 dan caffeine boleh meenyebabkan angin dalam badan korang.tak hairan la kalo orang boleh pening2 and sakit kepala bila makan semua tu.bila korang makan or minum benda2 yang macam tu,susah la korang tuk ingat apa yang korang belajar.maggi jugak boleh sebabkan korang keguguran rambut dan kanser dalam jangka waktu yang akan datang.

3.Jangan makan benda2 yang masam
ha yang ni satu kegilaan orang sekarang.kat IPT pon sama jugak aku tengok.roomate aku pon gila gak makan benda2 masam ni cam asam ka,jeruk ka even my mum pun suka makan benda2 ni.aku paling tak suka la benda2 masam ni.selain daripada boleh menyebabkan muka korang yang tegang menegang tu jadi berkerut2 bila makan makanan masam2 ni,dia jugak boleh menumpulkan ketajaman otak korang.

4.Buah Delima
ha banyakkan makan buah delima sebab buah delima boleh menajamkan pemikiran korang.ustaz tu sendiri yang bagi tahu.anak dia dari kecik makan buah delima ja.buah lain dia tanak.sekarang umo 30 dah ambik master dkt USM.

5.Amalan Sunat
ha ni la yang paling penting.ustaz tu galakkan agar lepas solat maghrib,baca la Yassin.dengan izin Allah,selain boleh membersihkan hati kita,Yassin jugak dapat menenangkan hati dan fikiran kita.

6.Doa
doa la sebanyak yang mungkin dan bersungguh2 pada waktu2 mustajab untuk berdoa contah waktu anatara azan dan iqamat,waktu sujud dan sebagainya(ada dalam buku agama tingkatan 3).

7.Tawakkal
ni la usaha terakhir yang korang boleh buat.serahkan semuanya kepada Allah kerana Dya Maha Mengetahui apa yang terbaik untuk kita.jangan terlalu sedih jikalau ada yang gagal kerana gagal sekarang tak bermakna anda gagal tuk selamanya dan jangan terlalu gembira jikalau anda berjaya kerana kejayaan sekarang tak akan kekal jika anda tidak berusaha untuk mencapai kejayaan di masa akan datang.

Tak kira siapa kita dan dimana kita belajar.cara kita belajar itulah yang menentukan kejayaan kita.sesaat perbuatan kita sekarang,akan menentukan siapa diri kita 5 tahun akan datang.

Kesan Gerhana Kepada Dunia

setiap kali bila tibanya gerhana maka akan mundar-

mandirlah Rasulullah saw dalam keadaan khuatir


yang amat sangat kerana kerisauan baginda saw


terhadap fenomena yg berlaku. tergambar


kerisauan di wajah baginda terutama kepada para


umatnya..baginda risau dengan persoalan adakah

umatnya tahu bahawa gerhana itu salah satu

petanda berlakunya kiamat. setiap kali tibanya

gerhana Rasulullah saw akan cepat2 mendirikan

solat gerhana agar gerhana itu cepat2 berlalu

kerana jika Allah SWT mengkehendaki menahan /

melanjutkan tempoh gerhana itu sehingga ke

tempoh yg Dia tetapkan kemudian Dia arahkan ia

(bumi/matahari/bulan) bergerak setentang dgn

kebiasaan maka huru haralah umat manusia

kerana tertutupnya pintu taubat...itulah petanda

berlakunya kiamat dan ia juga merupakan petanda

kiamat besar...kerana itulah Rasulullah saw

melakukan solat sunat dan menggalakkan kita

melakukan solat sunat gerhana kerana biar ia

cepat2 berlalu jangan sampai kita berjumpa dgn

hari tersebut walaupun kita pasti akan melaluinya.

jika org yg meninggal pd hari lain ada org talqinkan

atau org bimbing kita tetapi tidak pd hari

tersebut...kerana itulah ia juga digelar hari yg

penuh huru hara...

link result final exam PTSS

kepada sesiapa yang student Politeknik Tuanku Syed Sirajuddin bleyh la chek results korang kat link ni keyh..masukkan korang punya number matrik dan number ic korang.thats all.all the best!!gud luck k!!daa..

Result Final Exam Sesi Jun 2011

Avril Lavigne - Wish You Were Here

i can be tough,
i can be strong,
but with you,
its not like that all,
there`s a girl,
that gives a shit,
behind this wall,
you just walk through it.

and i remember all those crazy thing you said,
you left them running through my head,
you`re always there,
you`re everywhere,
but right now i wish you were here.

damn damn damn,
what i`d to have you here,
here here ,
i wish you were here.

damn damn damn,
what i`d do to have you near,
near near,
i wish you were here.

i love the way you are,
its who i am,
dont have to try hard,
we always say,
say it like it is,
and the truth,
that i really miss.


and i remember all those crazy thing you said,
you left them running through my head,
you`re always there,
you`re everywhere,
but right now i wish you were here.

damn damn damn,
what i`d to have you here,
here here ,
i wish you were here.

damn damn damn,
what i`d do to have you near,
near near,
i wish you were here.

no,i don`t wanna let go,i just wanna let you know,
that i never wanna let go,let go,oh,oh
no,i don`t wanna let go,i just wanna let you know,
that i never wanna let go,let go,let go,let go,
let go,let go,let go,let go, let go,let go,
let go,let go,let go.

damn damn damn,

what i`d to have you here,
here here ,
i wish you were here.

damn damn damn,
what i`d do to have you near,
near near,
i wish you were here.





Keputusan Peperiksaan Akhir sesi Jun 2011

ketaq punya ketaq cek,last2 check result alhamdulillah aku lulus semua paper.aku takowt betul kalo aku failed walo satu paper pun.aku pkir mna nak cari duit nak tampung belanja aku kalau aku failed satu paper nanti.PTPTN memang takkan support punya.cian kat parent aku nak tampung perbelanjaan aku.aku pun bukan dari family yang berada.syukur kepada Allah sebab makbulkan doa aku.itu la sifat Allah yang Maha Berkuasa.Dia sentiasa ada untuk setiap hamba-hamba-Nya walaupun kadang kala hamba tu lupakan Dia.Dia sentiasa membantu hamba-Nya yang memohon pertolongan kepada-Nya.semoga dengan kejayaan ini menjadikan aku lebih dekat dengan Allah S.W.T.





Saturday, December 10, 2011

ost nada cinta-ya sudahlah

ketika mimpimu begitu indah,
tak pernah terwujud,
ya sudahlah

saat kau berlari mengejar anganmu,
dan tak pernah sampai,
ya sudahlah.

apapun yang terjadi,
ku kan slalu ada untukmu,
janganlah kau bersedih,
coz everythings gonna okey.

kau jatuh tanpa ada harapan,
saat itu raga ku persembahkan,
bersama jiwa,cita,cinta dan harapan.
kita sambung satu persatu sebab dan akibat,
tapi tenanglah mata hati kita kan lihat,
menuntun ke arah mata angin bahagia,
kau dan aku tahu,
jalan selalu ada.

juga ku tahu lagi problema kan terus menerjang,
bagai deras ombak yang menabrak karang,
namun ku tahu,
ku tahu kau mampu tuk tetap tenang,
hadapi ini bersamaku hingga ajal datang.

saat kau berharap keramahan cinta,
tak pernah kau dapat,
ya sudahlah,
yaeah dengar ku bernyanyi,
lalalalalala,
heyyeye yaya dedudedadedudedidam,
semua ini belum berakhir,


satu kan langkah yang seiring,
genggam hati,rangkul emosi,

genggamlah hatiku,satukan langkah kita.

sama rasa,tanpa pamrih,
ini cinta,
accross the sea.

peluklah diriku..terbanglah bersamaku,
melayang jauh,
(come fly with me baby).

ini aku dari ujung rambut menyusuri jemari,
sosok ini yang menerima kelemahan hati,
yea,aku cinta kau,
(ini cinta kita)
cukup satu waktu yes,
(untuk satu cinta)

satu cinta ini akan tuntun jalanku,
rapatkan jwamu yo tenang disisiku,
rebahkan rasamu,
untuk yang ditunggu,
bahagia,
hingga ujung waktu.


carta hati - najwa latif

engkau duduk disitu,
diam tersipu malu,
mahu mendekati aku.

aku mulai resah,
hati ku jadi kebah,
melihat dirimu aku rebah.

tapi hati ini kuat menyatakan,
kau terkini duduk di carta hati.
lau cinta kita bermula,
dari mata turun ke jiwa,
dari teman menjadi cinta,
dan berjanji untuk setia,
sehidup semati kita,
menjanjikan bahagia,
untuk kita berdua selamanya.

jangan engkau jangan pergi,
jangan tinggal ku sendiri,
jangan tinggalkan carta hati.

kau janjikan bahagia,
ku janji kau tak terluka,
teruslah berada di carta hati kita.


Tuesday, December 6, 2011

AZAB MENINGGALKN SOLAT SETIAP WAKTU

berikut merupakan azab kerana meninggalkan solat 5 waktu..

subuh -diseksa selama 60 tahun dalam neraka

zohor-dosanya seperti membunuh 1000 jiwa orang islam

asar-dosanya seperti meruntuhkan kaabah

maghrib-dosanya seperti berzina dengan orang tuanya sendiri

isyak-Allah tidak reda ia duduk di muka bumi Allah dan disegerakan agar ia mencari tempat yang lain

masya Allah..semoga Allah mengampuni dosa2 orang yang meninggalkan solat termasuklah saya kerana sesungguhnya Allah itu maha pengampun lagi maha pengasihani.

Wednesday, November 16, 2011

T.I.R.O.I.D.?.? M.A.S.A.L.A.H J.A.N.T.U.N.G

final exam dah semakin dekat tapi aku sendiri tak ingat apa yang aku baca..kekadang nama aku pun aku lupa.aku sendiri tak tahu apa yang tak kena dengan aku ni.tangan aku semakin terok.kalau dulu tangan kiri ja yang shake tapi sekarang bukan tangan kiri,malah tangan kanan aku dah shake skali.aku ingat lagi doktor penah cakap tu mungkin disebabkan tumor.doktor pakar cakap mungkin pada mata kasar aku nampak okey tapi disebaliknya aku sendiri tak tahu yang aku ada kemungkinan ada tiroid.hurmm tah la..doktor pun ada cakap yang ECG aku tunjuk something wrong.abang aku cakap jantung orang muda denyutan dia tak macam aku.jantung aku berdenyut macam jantung orang tua.abang aku cakap jantung aku lemah.hurmm tah la.tunggu ja la apa kata doktor time appointment bulan 12 nnt.aku harap aku sihat takda tiroid or masalah jantung.aku budak yang ceria,mustahil aku sakit.aku tak percaya yang aku sakit.aku sihat ja.kalau aku sakit dah lama aku `jalan`.hurrmmm tah laaa

Monday, November 14, 2011

R.I.N.D.U Z.A.M.A.N S.E.K.O.L.A.H

entah kenapa aku sedih sangat sekarang..bukan sebab cinta tapi sebab diri aku sendiri..aku rindukan zaman sekolah aku yang dulu.aku rindukan teman-teman aku yang dah macam family aku dah.anis,bayam,mi`on.aku rindukan korang suma.aku rindu nak ada lagi family macam tu.kalo duluy kami happy ja.tak kira apa yang jadi pown tetap enjoy walopown ada perselisihan faham,kami akan bermaafan antara 1 sama lain.sekarang semua tu dah xda.seyes aku rindukan korang beb.lecterur tak sama macam cikgu.cikgu sentiasa menegur salah silah kita.cikgu sentiasa ingt tentang kita,menasihati kita dan menyayangi kita.bukan aku nak cakap lect tak amek berat.yes diorang mmg amek berat tapi still tak sama macam cikgu..aku rindukan miss chew.aku rindukan subjek2 science yang aku pernah belajar dulu.tapi sayang,masa tak dapat nak diundur balik.betul la cakap orang tua-tua baik menyesal sekarang dari menyesal kemudian hari.tengok la sekarang aku dah menyesal dah..kalo la aku ada 1 permintaan yang aku boleyh buat,aku nak mintak aku kembali ke form4.aku nak mula balik dari suma.sekarang aku kena tempuh la apa pown yang dihadapan aku sekarang.aku harap adik-adik yang dekat bangku sekolah suma tu dapat gunakan peluang yang sebaiknya jangan la jadik macam aku..nyesal tak sudah..

Wednesday, June 15, 2011

Laptop Ohh Laptop

model:Lenovo Ideapad S10-3
harga:RMXXXX
chantek gila la notebook nih.wana putih lak tu.nak luruh jntung aku dah la murah.aish.huhu




model:Acer Aspire 4320
harga:RM1XXX
huh.memang tak tertahan la keyboard kaler putih.nanak3X!!!!



model:Apple Macbook
yang ni lagi la tak tahan.berbaldi air liur aku tgk.huhuhu


nk pilih yang mana satu ni??sumanya chantek2 belaka.haduyai.tak tertanggung aku tgk.huhuhu





Sunday, June 12, 2011

Zivilia Band - Aishiteru

Menunggu sesuatu yang sangat mengebalkan bagiku,
saat ku harus bersabar dan trus bersabar,
menantikan kehadiran dirimu.

Entah sampai kapan aku harus menunggu,
sesuatu yang sangat sulit tuk ku jalani,
hidup dalam kesendirian sepi tanpamu,
kadanag ku terpikir cari penggantimu,
saat kau jauh disana.

Walau,
raga kita terpisah jauh,
namun hati kita selalu dekat,
bila kau rindu pejamkan matamu,
dan rasakan a a a aku.

kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh,
terhapus ruang dan waktu,
percayakan kesetiaan ini,
pada ketulusan a a ai aishiteru.

gelisah,
sesaat tiada kabarmu kucuriga,
entah penantianku takkan sia-sia,
dan berikan satu jawaban pasti.

entah sampai kapan aku harus bertahan,
saat kau jauh disana,
rasa cemburu,
merasuk ke dalam pikiranku,
melayang
tak terntu arah tentang dirimu,
apakah sama yang kau rasakan.



Walau,
raga kita terpisah jauh,
namun hati kita selalu dekat,
bila kau rindu pejamkan matamu,
dan rasakan a a a aku.

kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh,
terhapus ruang dan waktu,
percayakan kesetiaan ini,
pada ketulusan a a ai aishiteru.

saatku sendiri pikiran melayang terbang,
perasaan resah gelisah,
jalani kenyataan hidup tanpa ghairah,
ooooo...

lupan segala obsesi dan ambisimu,
akhiri semuanya cukup sampai disini,
dan buktikan pengorbanan cintamu untukku,
ku mohon kau kembali.

kamita touku kitemo,
kiminoi shuaga sinigaru tala,
shiniteruyo,
shiniteruyo.

Walau,
raga kita terpisah jauh,
namun hati kita selalu dekat,
bila kau rindu pejamkan matamu,
dan rasakan a a a aku.

kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh,
terhapus ruang dan waktu,
percayakan kesetiaan ini,
pada ketulusan a a ai aishiteru.

ooooooooo.....