Friday, February 17, 2012

Hikmah Disebalik kesedihan

ceehh..tengok tajuk aku dah macam alim sangat kan??bhahah.aku nak share sumthing bout sumthing yang jadi kat aku.okey time aku sekolah dulu,subjek yang aku paling suka ialah sejarah.aku memang gilakan sejarah.tp xtau la kenapa aku dapat B+ ja sejarah (cedeyh gla beb).then abis SPM aku mintak la SPA yang orang dok cakap2 tu kan??tunggu punya tunggu tak dapat jugak..mmg frust gak ar.banyak member aku yang dapat SPA tu kowt.aku pun dengan berat hati masok la Politeknik.aku dapat course bisnes.aku memang  tak minat la dengan bisnes ni.pastu aku follow ja.masa sem 1 memang aku tension gila la..member aku banyak yang dapat nurse.tinggal aku ja yang tak dapat.aku cedeyh gila kowt time tu.nak ja aku meraung kenapa aku yang nak jawatan nurse ni tak dapat tapi yang taknak tu yang dapat.aku pelik betul la.then bila aku masuk sem 2 ni,aku dah mula sukakan course ni.walaupun ciket tapi aku dah tak rasa tertekan sangat macam sem 1 dulu.dulu aku rasa cam nak benti belajar ja sebab aku tak minat dengan bisnes ni.tspi bila aku study subjek undang-undang masa sem 2 ni,aku dah mula minat dengan bisnes ni.then bila aku on9 borang SPA pown aku tak rasa kecewa macam dulu.aku dah boleh terima apa yang Allah dah tetapkan dekat aku dah.sekarang abru aku tawu kenapa Allah tak bagi jawatan jururawat tu dekat aku.mungkin sebab ada orang yang lebeyh layak untuk jawatan itu dan ada jawatan yang lebeyh abik untuk aku.aku rasa aku sayangkan subjek yang berkaitan dengan sejarah ni la then bila aku belajar undang-undang pun aku rasa sayang macam mana aku sayangkan subjek sejarah dulu.aubjek sejarah memang akan jadi subjek yang paling aku sayang walaupun aku dah tak ambik sejarah.aku rasa macam nak jadi lawyer ja nanti tak pun aku nak jadi cikgu sekolah menengah.aku nak ajar subjek yang paling aku sayang iaitu subjek sejarah..


2 comments:

  1. tawu takpa.huhu..tapi frust tu ada jgak la walopon cket kn..huhu

    ReplyDelete